NEUHĀUSL HUNAL

Back to the future

Crucial aspects of the concept are naturalness of the space, its unification and respect to the history of the place. 

Flow of the space and sloping terrain is functionally complemented by minimal(istic) interventions.

Physical, visual and traffic barriers are eliminated.

Natural functinal and spatial connections are reestablished.

At the moment divided square is unified by general composition, material solution and greenery.

A longitudinal composition is oriented to the church and it also emphasizes the column of the Virgin Mary.

Traffic solution enables and supports direct connection of the objects´ ground floors with the public space.

More centre points with social potential are created.

Moderate and flexible character of the place support both everyday life and festive activities.

Uherský Brod square

Competition: 2020