NEUHĀUSL HUNAL

United, well-organized space of the square is defined by a double maple alley and a new object of café and public amenities. The square has an understandable hierarchy: edges of the space create variable characters and observing places, while its centre remains free for social activities and actions. Our design uses the natural slope of the site and works with gentle planes, which subtly define the café terrace or a small bosquet in the non-paved surface. The central water element together with numerous trees helps to cool down the square and also brings joy especially to the younger ones. History of the place is captured by a stripe of coloured cobblestones following the trace of the original road from the historical maps with the characteristic pink colour.

Zbraslav Square

Competition: 2020

Co-author: Ivan Březina