Kro Kitchen

Realizace: 2019
Adresa: Vinohradská 66, Praha
Celková plocha: 35 m2
Fotografie: Aleš Foff
Grafický design: Marek Fanta
Ilustrace: Honey
Stavba: Borci
Výroba svítidla: Luxifer

Skandinávsky jednoduchý přístup šéfkuchaře ovlivnil náš návrh bistra a rotisserie v exkluzivní lokalitě na náměstí Jiřího z Poděbrad. Nový podnik vznikl ve zkolaudovaném a kompletně zařízeném prostoru restaurace, která nikdy nebyla uvedena do provozu a jejíž interiér byl přehlcen mateiály, barvami i motivy. Neobvyklé vstupní podmínky a finanční omezení nás dovedly ke konceptu parciální dehipsterizace neboli radikálního řezu, který staví do kontrastu novou, střídmou vrstvu se stávající sbírkou aktuálních trendů a pinterestových klišé.

V průběhu projektu nakonec došlo k odstranění všech nejhorších pozůstatků původního interiéru, ale koncept řezu zůstal zachován. Navržená monochromatická vrstva uklidňuje a sceluje celý prostor, pod úrovní řezu se rozehrává kombinace módních, ale adekvátních materiálů. Na bíle natřené cihly - kromě podlahy jediný pozůstatek původního interiéru - svým rastrem navazuje keramický obklad. Jednoduchá překližková lavice plynule přechází v barový pult, za nímž se nachází otevřená kuchyně s barem. Vše se odehrává v jediné místnosti: prostor pro hosty definuje dřevo, obligátní nerez vymezuje obsluhující a výrobní část a vše propojuje námi navržené originální svítidlo.

037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto037-foto
Kro Kitchen

Autor: NEUHÄUSL HUNAL / David Neuhäusl, Matěj Hunal
Realizace: 2019
Adresa: Vinohradská 66, Praha
Celková plocha: 35 m2
Fotografie: Aleš Foff
Grafický design: Marek Fanta
Ilustrace: Honey
Stavba: Borci
Výroba svítidla: Luxifer

Skandinávsky jednoduchý přístup šéfkuchaře ovlivnil náš návrh bistra a rotisserie v exkluzivní lokalitě na náměstí Jiřího z Poděbrad. Nový podnik vznikl ve zkolaudovaném a kompletně zařízeném prostoru restaurace, která nikdy nebyla uvedena do provozu a jejíž interiér byl přehlcen mateiály, barvami i motivy. Neobvyklé vstupní podmínky a finanční omezení nás dovedly ke konceptu parciální dehipsterizace neboli radikálního řezu, který staví do kontrastu novou, střídmou vrstvu se stávající sbírkou aktuálních trendů a pinterestových klišé.

V průběhu projektu nakonec došlo k odstranění všech nejhorších pozůstatků původního interiéru, ale koncept řezu zůstal zachován. Navržená monochromatická vrstva uklidňuje a sceluje celý prostor, pod úrovní řezu se rozehrává kombinace módních, ale adekvátních materiálů. Na bíle natřené cihly - kromě podlahy jediný pozůstatek původního interiéru - svým rastrem navazuje keramický obklad. Jednoduchá překližková lavice plynule přechází v barový pult, za nímž se nachází otevřená kuchyně s barem. Vše se odehrává v jediné místnosti: prostor pro hosty definuje dřevo, obligátní nerez vymezuje obsluhující a výrobní část a vše propojuje námi navržené originální svítidlo.